Frågor & svar

Vanligaste frågor kring Plackers

Hur använder jag Plackers tandtrådsbyglar effektivast?

Lirka in tråden med en lätt sågande rörelse mellan tänderna (det går även att lätt pressa över- eller underkäken mot bygelskaftet för att föra in tråden mellan tänderna). Rengör sedan genom att varsamt i sidorörelse föra tråden upp och ner längs tandytan.

Hur når jag bäst de bakre tänderna?

För de bakre tänderna får du ett bättre och stadigare grepp om du böjer bygelns handtag på hälften. Du når längre in i munnen utan att skaftet inte skav mot tunga eller svalg. Numera kan du även använda PlackersGrip som är designad för lättare åtkomlighet bland de bakre tänderna.

Vanlig tandtråd fransar och går ofta sönder. Hur kommer det sig att jag nu kan jag använda en Plackers till hela munnen och den är fortfarande som ny?

Det är tack vare den unika och världspatenterade Tufflosstråden som Plackers blir så hållbar. Tråden är så stark att den t o m används till att producera skottsäkra västar.

Plackers är den bästa tandtråd jag någonsin använt. Finns den även att köpa på rulle?

Tufflosstråden går inte att köpa på rulle. Tråden är så hal att det inte skulle gå att hålla den med fingrarna. Även styrkan gör att den nästan är omöjligt att klippa den med sax.

Vad gör jag när Plackers fastnar mellan tänderna?

Om det händer – har du troligtvis ett överhäng från någon fyllning eller krona (din tandläkare bör jämna till den). Lirka tråden mjukt fram och tillbaka till dess att den lossnar. Du behöver inte oroa dig – har du fått in den så kommer du även att få ut den!

Hur ofta bör jag rengöra med Plackers?

Idealiskt vore att rengöra tänderna efter varje måltid – men använder du Plackers i samband med kvällstandborstningen så räcker det. Eftersom Plackers är så enkla att bära med sig i fickan eller väskan går det bra att rengöra var som helst – när som helst.

Skall jag använda en ny Plackers efter varje användningstillfälle – även om den fortfarande ser bra ut?

Många kunder väljer att efter användningen skölja av Plackers under rinnande varmt vatten för senare bruk. Detta är helt acceptabelt så länge tråden fortfarande är spänd och inte börjat brista.

Var kan jag köpa Plackers annanstans än hos min tandläkare?

För privatpersoner finns Plackers att köpa i alla välsorterade dagligvaruhandelbutiker och samtliga i landet auktoriserade Apotek.

Finns Plackers även med fluor?

Plackers tandtråden tillverkas och finns även med fluor. Volymen fluor som tråden går att impregneras med är dock så försvinnande liten att det vore felaktigt att marknadsföra produkten med detta argument.

Finns Plackers med tjockare tråd?

Nej, Plackers finns inte med tjockare tråd. Hela idén med tandtråd är att den i motsats till platta och vaxade trådar skall skrapa bort belägg från dina tänder. Först när du hör ett gnisslande ljud vid användningen av Plackers tandtrådar vet du att tanden är fri från bakteriebelägg.

Varför är tråden inte alltid helt spänd?

När du använder Plackers tandtråd får du stor kraft genom handtaget och bygeln som skulle kunna skada tandköttet när tråden tränger igenom mellan tänderna. I och med att tråden är något slapp minskar risken för skada samtidigt som tråden lättare fogar sig runt tandhalsen.