Mellanrumsborste eller tandtråd

Mellanrumsborstar

Plackers mellanrumsborstar används för att avlägsna plack och matrester mellan tänderna. Tandläkare brukar rekommendera mellanrumsborstar vid implantat, broar, tandställning eller vid tandmellanrum som annars är svåra att rengöra med tandtråd t ex på grund av mycket lagningar.

När man använder mellanrumsborstar är det viktigt att välja rätt storlek. Rådgör gärna med din tandläkare eller tandhygienist för hjälp att välja storlek. Mellanrumsborsten ska vara så stor som möjligt för att stråna ska får kraft att borsta bort placken mellan tänderna. Men den får samtidigt inte vara för stor. Därför kan det behövas t ex tre olika storlekar för rengöring av hela munnen.

Tänderna i främre munnen – För varsamt in borsten och vrid den försiktigt mellan tänderna i höjd med tandköttet. Borsta sedan försiktigt fram och tillbaka mellan tänderna för att avlägsna plack och matrester
Tänderna i bakre munnen – Genom at böja lätt på handtaget kommer du åt att rengöra även i de svåråtkomliga mellanrummen vid kindtänderna. Borstarna kan användas både från in- och yttersidan av tänderna.
Skölj av borsten efter användning så håller den sig fräsch längre. Undvik att böja metallen i själva borsten eftersom detta kan förkorta livslängden. Rådgör med din tandläkare för val av rätt storlek.

Köp Plackers Mellanrumsborstar

Plackers säljs på alla apotek och i livsmedelsbutiker