Plackers Kids

Plackers Kids är den första och enda tandtrådsbygeln på marknaden som tar vara på barnens tandtrådsbehov. Barntänder och en barnmun är mycket mindre jämfört med en vuxen mun varför befintliga tandtrådsalternativ ofta är otympliga och dessutom ibland även olämpliga då de felanvända kan orsaka skador på barnens tandkött och munytor.

  • Utvecklad för barnets mindre mun
  • För barn 7-12 år
  • Den unika tuffloss® tråden fransar inte
  • Kan användas om och om igen
  • Upp till 7 gånger starkare än vanlig tandtråd

Tips vid användning

För in tråden mellan tänderna med en försiktig sågande rörelse för att undvika att tråden plötsligt passerar tändernas kontaktpunkt och därmed skadar tandköttet. Rengör genom att föra tråden varsamt upp och ner längs tanden – från tandköttet och utåt. Undvik att rycka ut tråden efter avslut. På skaftet finns en infälld tandsticka för kompletterande rengöring t ex av tändernas tuggytor.

Vid trånga tandmellanrum kan man föra in tråden mellan tänderna med lätt tryck av över- och underkäken mot bygelskaftet. För de bakre tänderna får du ett bättre och stadigare grepp om du håller i bygeln längre in på skaftet. Bygeln är hygienisk och enkel att använda med endast en hand.

Skölj av tråden efter användning så håller den sig fräsch.

Köp Plackers Kids

Plackers säljs på alla apotek och i livsmedelsbutiker